Neinvazivni beauty tretmani

Svojim radom, profesionalnošću te osobnošću oduševila me je dr.Vivian već na prvom susretu. Klinika odiše posebnim šarmom i energijom a rezultate koje dobivaju klijenti njezinog tima su iznimni. Vrlo ugodno sam razgovarala osobno s doktoricom Vivian o njezinoj karijeri i tretmanima koje radi.

  1. Doktorica ste dentalne medicine, edukaciju na polju neinvazivne estetske medicine stekli ste na prestižnom institutu dr. Bob Khanna Training Institute London. Prije 15 godina počeli ste se baviti neinvazivnom estetskom medicinom. Kako je bilo učiti na prestižnom institutu?

Moje prve edukacije započele su upravo na prestižnom Institutu u Londonu. Dr.Bob Khann je tada bio jedan od vizionara neinvazivne estetske medicine , među prvima je počeo sa edukacijama i u to doba prije 15 godina bile su jake, mogli smo naučiti sve najnovije tehnike. On mi je tako postao mentor, uvijek se rado vraćam k njemu, sve najnovije metode rada naučim kod njega. Danas ima puno raznih edukacija pa su,  s razvojem estetike,  uslijedile   i druge moje edukacije u svijetu, svjetski kongresi, radionice na svjetskim kongresima u Parizu , Nici, Monte Carlu, koje su samo pojačale i zaokružile moja već stečena znanja. Izdvojila bih Face end nack institut u Nici koji  jedini u Europi ima  specijalizirani master koji se odnosi na neinvazivnu estetsku medicinu, kojeg redovito posjećujem.

  1. Vaša klinika Dr.Vivian Estetic Medicine je osmišljena i građena prema Vašem iskustvu i viziji. Kompleks ordinacija koje imate su Dental San, dr, Vivian Estetic Medicine i Estetsko medicinski centar Eternity. Tko je sve u  Vašem timu ?

Naša estetska ponuda odnosi se na dio koji se odvija u Klinici Dentalsan tu se odvija medicinski dio estetske medicine, a nadopunjujemo s estetskim centrom Eternity koji pruža sve kozmetološke usluge u estetici. Te dvije cjeline se savršeno nadopunjuju. U timu estetskog dijela u ordinaciji sam glavna ja.  Radim neinvazivnu estetsku medicinu. Imam dvije pomoćnice medicinske sestre, oni su mi i asistentice i odrađuju dijelove tretmana koje mogu raditi.U timu estetskog centra imamo i kozmetičarke, fizioterapeute. Drugi dio se odnosi na stomatologiju i dentalnu medicinu. Moj suprug dr.Damir je specijaliziran za implantologiju i oralnu kirurgiju a ostale doktorice rade sve dijelove dentalne medicine.

  1. Ono što je posebno važno za svakog klijenta je individualni pristup, diskretan i pouzdan u kojem je klijenta važno dobro informirati o tretmanu kojeg želi. Kako izgleda prva konzultacija sa klijentom koji želi određeni tretman?

Individualni pristup klijentu je jako bitan posebno u estetici. Pravila postoje, ali jedno su pravila u izvedbi tretmana a drugo su onda pristup i pravila koja se primjenjuju na određenu osobu. Definitivno u estetskoj medicini važi da ono što za jednu osobu vrijedi za drugu možda uopće ne vrijedi i obrnuto. Ne postoji jedinstvena ponuda; to ću napraviti i izgledati savršeno.Tretmani su različiti od osobe do osobe i ima puno kombinacija.Upravo zato, jer osim što radimo neinvazivnu estetsku medicinu, imamo i jako puno aparature koja upotpunjuje tretmane. Naše se terapije isprepleću, radimo jedan dio sa aparaturom a drugi dio sa doktorskim dijelom. Kombinacija tretmana je kod svakog drugačija. Nekome treba više neinvazivni pristup nekome invazivni, netko pak ima svoje želje od kojih ne želi odustati. Na kraju dobivamo različit koncept tretmana  kod svakoga. Netko kaže: moja kolegica je to radila, isto hoću i ja. Ja odmah tu zaustavim i kažem da možda vama treba nešto sasvim drugo da biste dobili iste rezultate. Nemamo istu anatomiju, ni istu kožu, potkožje, zdravlje, metabolizam. Puno toga se isprepleće što bi moglo dovesti do istog rezultata ali različitim putem.

  1. Koji su najtraženiji tretmani u Vašoj klinici?

Teško je to reći. Postoje trendovi koji se iz godine u godine mijenjaju a najviše sa dolaskom nove aparature. Kada je nešto novo, to svi žele, neki aparat je u trendu pa se više traži. Ali u principu to su manje invazivni tretmani sada npr. je u trendu HydraFacial koji je ujedno i najizvođeniji tretman u svijetu trenutno.HydraFacial ima jedan multifunkcionalni pristup, više toga što se radi na licu u toku tretmana. Rezultati su fantastični. A klasični tretmani, ja bih to tako nazvala, botox, fileri su uvijek jednako traženi.Napretkom tehnologije mijenja se pristup rada samog tretmana. Ljudi su po pitanju osnovnih estetskih tretmana više educirani pa znaju što žele, a kod tretmana aparatima ne mogu znati što je novo na tržištu pa mi moramo objasniti što je za njih dobro.

  1. Radite gotovo sve tretmane lica i tijela. Od nedavno ste ponosna vlasnica aparata HydraFacial. Koje su prednosti takvog tretmana i kome se preporučuje?

HydraFacial ima različite dijelove koji se odnose na različite stvari a mogu pružiti individualni pristup. Zajednički su limfna drenaža tretman koji treba svakome. Idemo i na dubinsko čišćenje pomoću raznih seruma i kiselina na principu vakumske tehnike koja je podjednaka za sve. Tu se koriste različiti serumi koji se apliciraju na očišćenu kožu i otvorene pore i serumi se prilagođavaju određenom tipu kože i problematici. Tretman se završava sa infracrvenim ili led svjetlom po potrebi i prilagođeno pojedincu. Osim za tretmane lica  HydraFacial postoji samo za oči, za leđa, za vlasišta kod poboljšanja rasta kose. Kod tretmana razlikujemo serume a svi serumi su na maksimalnoj razini kvalitete. Zbog korištenja seruma i nadogradnje tretmana preporučuje se svakome jer svaka problematika ima svoj serum.

  1. Specijalizirali ste se za kozmetičku anti-aging medicinu. Dugo kliničko iskustvo na tom području omogućilo Vam je da razvijete Dr. Vivian Anti Age serum i cijelu liniju kozmetičkih proizvoda. Što Vam je motiviralo na takav značajan korak?

Moja dermatokozmetika je nastala iz dva razloga. Prvi je dugogodišnji rad i vječita pitanja, nakon što klijentima dovedemo lice do rezultata, a kako dalje, koju kozmetiku  da koristim doma. Mi smo uvijek u prodaji imali kozmetičke linije i za specijalne probleme kože i visokokvalitetne, no kozmetičke kuće su složile svoje proizvode da se kod kuće koristi 10 proizvoda za najbolje rezultate. To klijent ne koristi jer mu je komplicirano ili preskupo, ako i kupi ne koristi sve. Time smo i mi kao terapeuti dovedi u stanje da klijentu moramo reći da koristi samo dio proizvoda a pri tome znamo da neće dobiti rezultate koje treba.  Zato sam i razvila svoju dermatokozmetiku, na Institutu u Italiji koji postoji i proizvodi svoju kozmetiku već 50 godina koji se prodaju isključivo unutar Instituta.

  1. Koje sve proizvode linija sadrži i gdje se može nabaviti?

Linija sadrži  samo tri proizvoda.

Serum  koji je visoko hidratantni i antiage.

Kremu koja se koristi na dan i za noć, hidratantna je i multivitaminska i za svaki tip kože i

Pjenu za čišćenje koja ima dodane sve oligoelemente za smirivanje problematičnih koža što znači da ih može koristiti svaka osoba i neće isušiti kožu.

Napravili smo ključne proizvode koji su kvalitetni za sve i jednostavni kod upotrebe.

Najnoviji proizvod je krema za tijelo koja je i za zatezanje i za uklanjanje masnih naslaga, multifunkcionalna je u blagog mirisa.  Svi proizvodi imaju visoku koncentraciju aktivnih sastojaka. Kvaliteta proizvoda se razlikuje po sadržaju aktivnih sastojaka. U dermatokozmetici mora biti visoka koncentracija kvalitetnih aktivnih sastojaka.

Proizvodi se mogu nabaviti online preko naše web stranice https://drvivianestetics.com/hr/

u boljim estetskim centrima i ljekarnama. I naravno kod nas u klinici.

  1. Ljeto nam je, svi sada žele oblikovati svoje tijelo.Što preporučujete od svojih tretmana?

Kod tijela su tretmani još više individualni nego kod lica, jer se debljina i vrsta masnih stanica jako razlikuju.  Celulit može biti mekani ili tvrdi, to su dva različita celulita koji zahtijevaju različit pristup terapiji. Ovisi i o mjestu  masnih  naslaga, strijama, opuštenosti kože, no nikada se ne koristi jedan aparat nego kombinacija. Ako klijent ima debelu veliku naslagu na trbuhu koristimo lasersku lipolizu, dodajemo injekcije kemijski koje djeluju na lipolizu i tako ubrzamo proces hladnog lasera. Dodali bismo i radiofrekvenciju ili limfnu drenažu da ubrzamo metabolizam i dreniramo kožu da se brže postigne smanjenje masnog tkiva. Kod nekih manjih problema npr. nadlaktice koristili bismo samo jedan aparat i to visoko fokusirani ultrazvuk, nekoliko puta.

Sa elektrostimulacijom dobivamo 50.000 mišićnih kontrakcija u 30 minuta tretmana, time učvršćujemo muskulaturu i tonus. To je idealno za npr. celulit na mlohavoj stražnjici. Za  svakog klijenta slažemo ” koktele tretman ” i dobijemo rezultat.

  1. Estetski tretmani važan su dio izgleda i gotovo svi žele biti ljepši. Što biste poručili našim čitateljima, na što posebno moraju paziti kod odabira estetske usluge?

Danas je estetska medicina jako napredovala. Jako je tu puno marketinga, koji je nužan i dobar ako je pravilno usmjeren. Dio marketinga nije dobro usmjeren, svima je dostupan i ponada ide u krivom smjeru. Ako netko nema sve klijentima za ponuditi, tada se klijent usmjerava na ono što je u ponudi. Klijenti su zbunjeni u šumi informacija, ima puno i nestručnih osoba koji imaju ili krivi pristup ili djelomični jer rade samo ono što su naučili jer ni nemaju široku sliku. Svatko mora od nečega krenuti i ja sam prije 15 godina krenula od jedne stvari koju sam radila. Ali onda se ne možeš predstaviti kao osoba koja ima cijelu ponudu, nego radim samo to i to ali ću vas preporučiti nekome za koga znam da to radi. Ja sam uvijek svojim kolegama slala na blefaroplastiku, jer nemam u svojoj ponudi način kako riješiti višak kože. Kolegijalni odnosi su uvijek odlična suradnja za sve.

Izvor: abecedaljepote.hr