O tretmanu i učincima

HIFU tretman je neinvazivan medicinski tretman kojim se na nekirurški način izvodi lifting kože lica ili tijela.

HIFU tretman lica primjenjuje ultrazvučnu energiju visokog intenziteta za isporuku energije u dublje slojeve kože i osigurava:

 • Pomlađivanje
 • Zatezanje kože
 • Lifting lica
 • Smanjenje bora
 • Smanjenje podbratka
 • Smanjenje pora
 • Uklanjanje podočnjaka.

Koristimo uređaje Biotech Italija, proizvođača s 30 godina iskustva na polju  inovativnih tehnoloških rješenja u području estetske medicine.

Hifu Finesse – Biotec tretman lica

Kome je namijenjen HIFU tretman

Tretman je namijenjen ženama i muškarcima koje žele pomladiti izgled svoje kože, povratiti izgubljeni tonus, smanjiti vidljivost pora, linija, plitkih i dubokih bora ili podočnjaka – ženama i muškarcima koji traže jednako učinkovitu zamjenu za kirurške anti-age zahvate.

Nije potrebna nikakva priprema za tretman, no naši djelatnici će vam postaviti niz pitanja kako bi vam pomogli u izboru najboljeg tretmana za potrebe vaše kože i ciljeve koje želite ostvariti.

Prednosti HIFU tretmana

Prednosti HIFU tretmana su neinvazivnost, dugotrajnost učinaka, bezbolnost, odsutnost komplikacija i potrebe za oporavkom nakon tretmana.

HIFU je vrlo precizan neinvazivan, nekirurški medicinski tretman. Rezultati su približni rezultatima nakon kirurške intervencije, no bez narušavanja integriteta kože, bez anestezije, bez vremena oporavka i bez bolova. U odnosu na lasere i RF koji su dizajnirani za neposredni učinak, HIFU pruža dugotrajan učinak utječući na dublji sloj kože. Ovaj tretman isporučuje ultrazvučnu energiju visokog intenziteta usmjerenoj dubini kože i stvara toplinske lezije koje potiču preuređivanje kolagena i elastina u koži prirodnim postupkom zarastanja rana, a nastaju kada energija stvara toplinu iznad 60°C.

Kako se tretman izvodi?

Tretman je minimalno bolan i traje oko sat vremena. U početku možete osjetiti nelagodu prilikom prolaska ultrazvučne energije kroz tkivo, no većina klijenata se brzo navikne na taj osjećaj i uživa u tretmanu.

Uređaj za HIFU tretman primjenjuje ultrazvučnu energiju koja je fokusirana – sadrži manji snop znatno veće energije koja prodire duboko ispod kože čak do 18 mm i koja stvara negativni zvučni pritisak, tzv. kavitaciju ili stvaranje mjehurića unutar masnih stanica nakon čega one odumiru i pucaju. Njihov sadržaj izlazi iz tijela putem mokraće.

Tretman je izuzetno siguran jer dolazi do zagrijavanja isključivo u žarišnoj točki, čime ne postoji opasnost od nekontroliranog zagrijavanja. Postizanjem visoke temperature, HIFU tretman stimulira stanice i proizvodnju kolagena i elastina te pomlađivanje tkiva.

Vidljivost i trajanje rezultata

Prirodni lifting vidljiv je nakon jednog tretmana.

Veće pozitivne promjene na licu vidljive su tri do šest mjeseci nakon tretmana, dok se krajnji rezultat očekuje nakon 8 mjeseci. Tijekom tog vremena dolazi do stvaranja novog kolagena koji kožu čini zategnutijom i elastičnijom.

Velika je prednost ovog tretmana što mu rezultati traju od jedne do dvije godine, a u većini je slučajeva dovoljan samo jedan tretman. Tretman se po potrebi i po procjeni stručnjaka iz našeg tima, može ponovo izvesti nakon 6  mjeseci u svrhu dobivanja optimalnih rezultata.

Oporavak i moguće nuspojave

Nije potreban oporavak nakon tretmana, što je jedna od prednosti korištenja neinvazivnih metoda.

Moguća je pojava crvenila kože koje u pravilu nestaje 15 minuta nakon tretmana.

Moguće nuspojave:

 • osjećaj dubinskog zatezanja kože
 • osjećaj štipkanja i bockanja tijekom tretmana (nestaje odmah po završetku i ovisi o osjetljivosti klijenta)
 • svrbež (tijekom tretmana, znak da je proces regeneracije u tijeku )
 • diskretan otok (poželjna pojava, daje trenutni efekt punoće kože)
 • blaga osjetljivost na dodir (prolazi za 2 – 3 dana)
 • modrice (rijetko nastaju, prolazi za 2 – 5 dana)
 • osjećaj utrnulosti u području tretiranog područja (najčešće na čelu, prolazi nakon 2 – 14 dana).

48 sati nakon tretmana nije preporučljivo uzimati analgetike i tablete protiv bolova kako se ne bi utjecalo na upalni proces koji smo namjerno izazvali tretmanom.

Kontraindikacija

Tretman se ne radi osobama sa:

 • trajnim implantatima u regiji koja bi se tretirala (ovo se ne odnosi na zubne implantate)
 • nedavnim implementiranim mezonitima i hijaluronom
 • malignim oboljenjima
 • autoimunim oboljenjima
 • poremećajima koagulacije
 • srčanim pacemaker-om i metalnim dijelovima ugrađenima u regiji koja se tretira
 • paralizom facijalisa (Nervus Facialis)
 • trudnicama i dojiljama
 • epileptičarima
 • dijabetičarima.

Prije / poslije

Hifu Finnese-Biotec tretman lica
Hifu Finesse-Biotec tretman lica

Pogledajte video

Pogledajte video

Pogledajte video

Pogledajte video

Kontaktirajte nas

U Dr.Vivian Estetic Medicine klinici dostupni smo za bilo kakve upite vezane uz vaš interes za našim uslugama te potencijalne nedoumice koje možete imati. Obratite nam se s punim povjerenjem ili zakažite individualne konzultacije s dr.med.dent. Vivian Jurković. Molimo za razumijevanje i mogućnost našeg odgovora do 3 dana nakon slanja upita.

Pošalji upit

Kontaktirajte nas

U Dr.Vivian Estetic Medicine klinici dostupni smo za bilo kakve upite vezane uz vaš interes za našim uslugama te potencijalne nedoumice koje možete imati. Obratite nam se s punim povjerenjem ili zakažite individualne konzultacije s dr.med.dent. Vivian Jurković. Molimo za razumijevanje i mogućnost našeg odgovora do 3 dana nakon slanja upita.

Pošalji upit

Kontaktirajte nas

U Dr .Vivian Estetic Medicine klinici dostupni smo za bilo kakve upite vezane uz vaš interes za našim uslugama te potencijalne nedoumice koje možete imati. Obratite nam se s punim povjerenjem ili zakažite individualne konzultacije s dr. med. dent. Vivian Jurković. Molimo za razumijevanje i mogućnost našeg odgovora do 3 dana nakon slanja upita.

Pošalji upit

Prijavite se na naš newsletter

  Copyright 2022 © designed by Tempus media

  Prijavite se na naš newsletter

   Copyright 2022 © designed by Tempus media

   Prijavite se na naš newsletter

    Copyright 2022 © designed by Tempus media