Dr. Vivian Jurković: ‘Neopisiv je osjećaj usrećiti ljude i podići im samopouzdanje‘

Među najpopularnijim odredištima za zdravstveni i estetski turizam na Kvarneru je Dentalsan u Matuljima, gdje se nude vrhunski tretmani i zahvati za klijente iz Hrvatske i inozemstva.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama, blagoj klimi, velikom izboru plaža te čistom i toplom moru Kvarner je još u 19. stoljeću postao nezaobilazna destinacija turista sa stilom. A zbog bogate i kvalitetne ponude vrhunskih usluga iz područja zdravlja, njege i ljepote danas je i hit-odredište na karti zdravstvenog turizma: ne čudi stoga što u Kliniku Dentalsan u Matuljima, u sklopu koje je i estetsko-medicinski centar Eternity, uz domaće pacijente dolazi i mnoštvo onih iz inozemstva. Supružnici iz Opatije, dr. med. dent. Vivian Jurković i dr. Damir Jurković, specijalist implantologije koji vodi stomatološki dio, nadaleko poznatu i cijenjenu kliniku s 18 zaposlenih osnovali su prije 23 godine.

“Pacijenti iz inozemstva koriste sve usluge u području dentalne medicine pa je teško izdvojiti što se najviše traži. Naglasak je na implantologiju, odnosno postavljanju titanijskih implantata na mjestu gdje nedostaju zubi, potom samostalne krunice, povezani most ili proteze koje drže implantati. Tome prethode različite terapijske pripreme poput laserske korekcije gingive, endodontske terapije ili ekstrakcije. Iznimno je popularna i izrada Veneers ljuskica na zubima. Uz stručno osoblje, klinika je opremljena najmodernijom tehnologijom”, objašnjava dr. Vivian Jurković, koja se prije 15 godina više posvetila neinvazivnoj estetskoj medicini. Njezin je suprug pak prije tri godine otvorio i stomatološku kliniku u Bresci.

Vrlo je tražen tretman HydraFacial, koji uz hidrodermoabraziju koristi anti-age serume, umirujuće koktele za kožu, blage kiseline te LED i infracrvenu svjetlost

“Zaintrigirao me napredak u estetskoj medicini i potaknuo na dodatno usavršavanje. Prvo kod dr. Boba Khanna, pionira anti-aging medicine u njegovu Training Institutu u Londonu, a onda i na drugim cijenjenim institucijama kao što su University Institute of the Face and Neck u Nici, VISAGE EuroMediCom, AMWC EuroMediCom, AMWC North America, IMCAS Paris…”, kaže dr. Jurković, koja je postala i nacionalni edukator za primjenu hijaluronskih filera i neinvazivnog face liftinga.

“Najviše uživam u neinvazivnoj estetskoj medicini, jer kad ljude usrećite malim i jednostavnim zahvatima koji im promijene život i podignu samopouzdanje, to je neopisiv osjećaj”, ističe doktorica, koja svakom pacijentu pristupa individualno, prilagođavajući mu tretmane kako bi kod svakog postigla zadovoljavajuće rezultate. U svrhu anti-aging terapije dermalnim filerima se nadoknađuje izgubljeni volumen popunjavanjem bora, podizanjem lica i rejuvenacijom, primjerice usnica, te konturiranja lica. Drugi je pak pristup apliciranje filera isključivo u svrhu konturiranja lica, bez obzira na dob.

“Trenutno najizvođeniji i najtraženiji tretman u svijetu, pa tako i kod nas, jest HydraFacial. Baziran je na hidrodermoabraziji vorteks tehnikom te limfnoj drenaži, uz aplikaciju različitih seruma koji imaju anti-ageing, vitaminizirajući, hidratizirajući i antiseptični učinak, ovisno o tome kojoj se indikaciji na koži posvećujemo”, pojašnjava dr. Jurković, dodajući da su, s obzirom na široku paletu usluga, pacijenti spremni doći na višestruke dolaske svaki dan ili pak tjedan do deset dana – kako bi mogli odraditi i kirurški dio dentalne medicine te zahtjevnije estetske tretmane. Među njima je, uz tretmane laserima, vrlo tražen i neinvazivni face-lifting Aptos nitima kojima se podiže lice, jagodice i obrve, ravna nos te zatežu podbradak, vrat i koža dekoltea.

“Sastav niti snažno stimulira sintezu kolagena, poboljšava izgled kože i hidrataciju te mehanički podiže lice”, kaže dr. Vivian Jurković, dodajući da rezultati traju od 18 do 24 mjeseca, a tretman traje oko pola sata. Jednako je tražen i microneedling tretman radiofrekvencijom koji stimulira sintezu kolagena i potiče stezanje kože.

“Botoks terapija omogućuje pak pomoć u najrazličitijim situacijama. Botoksom se tretiraju dinamičke bore, ali isto tako se koristi za liječenje prejakog zagriza radi hipertrofije žvačnih mišića. Kao i u liječenju takozvanog “gummy smilea” – previše vidljivih gingiva pri smijanju – te prekomjernog znojenja”, kaže dr. Vivian Jurković, ističući da njezin tim pacijentima omogućuje i organizaciju prijevoza i smještaja.

Izvor: gloria.hr