Dr. Vivian– Liječnica koja zna što je savršena kozmetika

Po struci doktorica dentalne medicine, koja se specijalizirala za neinvazivne estetske medicine na prestižnom dr. Bob Khanna Training institute u Londonu, stručnjakinja koja pomno prati najnovije trendove i inovacije u estetskoj medicini, nacionalna edukatorica za primjenu hijaluronskih filera i neinvazivnog face liftinga, članica Hrvatskog Društva za Estetsku medicinu i članica Aesthetic Multispecialty Society, vlasnica DentalSan i Dr. Vivian Estetic Medicine te estetsko-medicinskog centra Eternity… Iz svega navedenoga više je nego jasno zašto je riječka liječnica dr. Vivian Jurković svojom kozmetičkom linijom Dr. Vivians u kratkom vremenu osvojila ne samo žene u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu.  Iza dr. Vivian Jurković je više od deset godina iskustva u području neinvazivne estetske medicine, kao i stalno usavršavanje i edukacije. Iskreno priznaje kako voli sve što radi, ali joj je u profesionalnom životu neinvazivna estetska medicina najvažnija. Stalno ističe da nam naša koža vraća sve što ulažemo u nju te koliko je važan cjelovit pristup njezi, od zdravog života, vježbanja, dovoljno sna, kvalitetne prehrane i hidratacije do tretmana i proizvoda koji brinu o tom zaštitnom omotaču našega tijela.

Neprijeporni ste autoritet u području neinvazivne estetske medicine pa je nekako logičan korak bio kreiranje kozmetičke linije. Ipak, kako ste došli na tu ideju?

– Ono za čim se svaki liječnik, bilo u nekoj od grana estetike ili dermatologije, vodi je pomoći pacijentu održati zdravlje kože. Ljudi su uglavnom zbunjeni oko kućne njege. Nije dovoljno doći na određeni tretman ili botox, važna je i adekvatna njega kod kuće, od čišćenja lica do proizvoda koje nanosi. U gomili preparata, žene se izgube i kupe pogrešan proizvod. Zato sam htjela razviti vlastitu liniju, za koju znam da je dobra za kožu i da će se njome postići željeni rezultat. Primjerice, naš serum osigurava hidrataciju, osvježenje, smanjenje sitnih bora, kao i krema koja je, uz hidrataciju, hranjiva. Što se tiče OligoMoussea, on nije obična pjena za čišćenje nego ima sastojke za smirivanje kože i ublažavanja iritacija. Spada u kategoriju terapeutskih čistača. Ta tri proizvoda su osnova njege. Tvrtka iz Italije Sunrise, u kojoj se izrađuju naši proizvodi, ima više od 35 godina iskustva u dermokozmetici i godinama s njima surađujem, tako da sam im s povjerenjem prepustila taj dio. 

Sve je započelo serumom 2019. godine. U čemu je njegova prednost u odnosu na druge proizvode? – Prednost je definitivno u tome što ima veću koncentraciju hijalurona od prosječnog seruma, što se vidi i na njegovoj teksturi koja je gusta i, naravno, komponente kisika. On potiče hidrataciju i djeluje na prevenciju bora. Zove se anti age, ali je jako dobar za mlađe osobe jer je izrazito hidratantan. 

Koji sastojak je ključni u vašim proizvodima i zašto?

– Svaki proizvod ima svoje adute. Krema je multivitaminska i, uz tri vrste hijaluronske kiseline, ima vitamine A, B, C, E, F, goji bobice, ekstrakt šipka kako bi djelovala nutritivno na kožu. Pjena za čišćenje ima magnezij, bakar, cink, kalcij, željezo, sumpor, silicij i cink, koji se inače nalaze u proizvodima za smirivanje iritacija. 

Kakve su povratne informacije vezane uz Dr. Vivians kozmetiku?

– Definitivno nam je bestseler serum kojim su žene oduševljene, od mirisa nadalje. Nitko tko ga je počeo koristiti ne odustaje od njega. S vremenom su serume nadopunile kremom, ali serum je uvijek najdraži. 

Koji vam je vaš omiljeni proizvod i zašto?

– Teško se odlučiti jer je svaki rađen smišljeno i dugotrajno kako bi ispunio svoju misiju u njezi kože. Ali i meni je drag serum je vrlo svestran. Ljeti je fantastičan jer se može nanijeti prije i poslije mora kako bi se koža osvježila i hidratizirala. Može se koristiti samostalno, tako ga puno mladih koristi.  

Gdje se može kupiti kozmetika Dr. Vivians?

– Dr. Vivians kozmetika prodaje se na našem web-shopu, koji je globalan, a može se naći u ljekarnama, u našem estetskom centru Eternity i nekim drugim estetskim centrima. 

Kako izgleda vaša beauty rutina?

– Moja beauty rutina, osim što koristim vlastite proizvode, se sastoji od toga da svaki dan koristim Revidermovu Calming hydro mask, to je ono što ne preskačem.

Koje pogreške žene najčešće čine kada je riječ o njezi kože?

– Pogreška broj jedan u kućnoj njezi kože je ta što žene nisu svjesne da, osim što kod kuće koriste određene čistače ili pilinge, trebaju posjetiti stručnjaka koji će dubinski očistiti njihovu kožu, bilo kristalnom mikrodermoabrazijom ili hidrodermoabrazijom. Naime, ako je na koži debeli sloj odumrlih stanica, kućna njega neće dobro penetrirati u kožu i neće se postići željeni efekt. Zato je važno svakih mjesec i pol dubinski očistiti kožu. Druga je pogreška to što krivo odaberu Njegu. Primjerice, netko im je rekao kako moraju koristiti vitamin C, a imaju tanku i isušenu kožu, što im dodatno pogorša stanje. 

Koji je najbolji savjet koji ste dobili od “starijih” vezan uz njegu lica?

– Od mame sam dobila savjet da moram koristiti kvalitetne i provjerene kreme. A ono što mi je tisuću puta ponovila je da nikada ne smijem prčkati po licu jer će upaliti i nastati još veći problemi. 

Tko je, po vama, poznata žena koja najljepše stari?

– Zapravo je vrlo malo poznatih žena koje nisu intervenirale na licu. Čini mi se da Sharon Stone izgleda dosta prirodno i umjereno za svoje godine. 

Trendovi nam uvelike diktiraju kako trebamo izgledati, odijevati se, ponašati… Slogan vaše kozmetičke linije je – Sačuvaj svoju prirodnu ljepotu. Kako reagirate kada klijentice traže nešto što procijenite kao loše za njih? 

– Uvijek pokušavam sugerirati pacijenticama ono što je prirodno. Dobra strana je to što u 70 posto slučajeva žene doista žele prirodan izgled. Uglavnom se dogovorimo i pronađemo kompromis. 

Kako se opuštate i odmarate?

– Odmaram se samo kada odem na putovanje, inače imam previše obaveza i nikada nisam u miru. Jedini stvarni odmor je kada nekamo pobjegnemo.

Da niste liječnica, što biste bili?

– Da nisam liječnica, bavila bih se modom. Moja je mama bila arhitektica, a potom modna kreatorica i puno sam prošla s njom i znam sve o tome. Organizirale smo brojne modne revije. Zapravo se uvijek vrtim oko estetike. 

Koji beauty savjet imate za naše čitateljice?

– Jednom su Cathérine Deneuve pitali zašto je po starije dane punašnija, a ona im je objasnila kako je svjesna da ne smije biti jako mršava ako želi da joj lice izgleda mlađe. Tako nekako bi glasio i moj savjet. Naime, kad je žena u određenim godinama, mora znati da drastične dijete štete licu. Treba jesti zdravo, brinuti o svome izgledu, ali nikako se izgladnjivati jer će se sve to odraziti na kvalitetu kože koja će izgledati ispaćeno i staro. I to je teško popraviti.

Izvor: ESTETICA.hrhttps://estetica.hr/dr-vivian-lijecnica-koja-zna-sto-je-savrsena-kozmetika/